Wat kies jij?

Harrie de Smit, docent Nederlands en Xplore

“Er zijn veel keuzemogelijkheden op Het Hooghuis Heesch. Zo mag je vier keer per week kiezen welk vak jij extra wil volgen tijdens de Xtra-lessen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je Engels een lastig vak vindt. Je kiest dan één uur per week Engels extra, zodat je meer tijd hebt om je opdrachten goed af te ronden en nogmaals kunt luisteren naar de uitleg. Het kan ook zijn dat je kiest voor een vak dat je extra gaat volgen waar je juist goed in bent, maar waar je meer uitdaging in wil vinden. Je kiest dan voor een verdiepingsles van een bepaald vak. Naast de Xtra-lessen heb je twee uur per week Xplore. Bij Xplore kun je kiezen uit drie verschillende onderdelen: Sport, Tech of Crea. Vind jij sporten bijvoorbeeld leuk, dan kies je voor Xplore sport. Xplore is extra leuk, omdat die lessen niet alleen gegeven worden op school, maar ook op andere plekken in de omgeving van de school. We maken hierbij onder andere gebruik van de skibaan, de manege en de tennisbaan.”

Han Linders, docent Geschiedenis en Mens & Maatschappij

“Op Het Hooghuis Heesch is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo staat er iedere dag een mentorles gepland. Je maakt hier gebruik van als het nodig is; dat bepaal je samen met je mentor en ouders. Tijdens die mentorlessen ondersteunt je mentor je bij zaken die je nog lastig vindt. Daarbij kun je denken aan een stukje plannen en organiseren, maar ook aan tips hoe je de leerstof het beste tot je kunt nemen. Mocht je naast je reguliere lessen extra ondersteuning nodig hebben bij bepaalde vakken, dan kun je jezelf inschrijven voor O-tijd. Tijdens de O-tijd mogen leerlingen werken aan huiswerk en/of vragen stellen over de leerstof. Dit gebeurt onder begeleiding van een vakdocent. De O-tijd wordt aangeboden voor alle theorievakken waarin je lessen volgt.“

Sandra van den Heuvel, ondersteuningscoördinator

“Gezien en gekend worden is erg belangrijk op Het Hooghuis Heesch. We zijn een kleine school waarbij we oog hebben voor elkaar. Er zijn korte lijntjes met ouders en de lessen worden zoveel mogelijk gegeven in je eigen stamlokaal. Je voelt je hier al snel thuis. Op het moment dat je meer nodig hebt dan de ondersteuning die je krijgt vanuit je mentor en vakdocenten, kijken we samen met jou, je ouders, mentor en het ondersteuningsteam naar wat er ingezet kan worden om jou succesvol te laten zijn.”

Oog hebben voor elkaar

Ja, we zien jou! Iedereen telt mee op onze school en dat voel je. Hier kennen we elkaar en gaan we respectvol met elkaar om. Leren lukt het beste als je je goed voelt. Daarom begin je elke dag met een mentoruur en bepaal je jouw lesrooster voor een deel zelf. Al vanaf de eerste klas. Bij ons voel je je meteen thuis. Daar doen we echt ons best voor. Onze school is groots geworden door klein te blijven. Met alle ruimte voor jou!

Je eigen stek!

Bij ons op school leer je in een vast lokaal. Je zit dan op je eigen werkplek met je laptop. Jouw thuis op school. Je stamgroep is al snel vertrouwd, dus kun je fijn werken. Je krijgt een duidelijke instructie van je leraar en daarna ga je zelf of samen aan de slag. Je ontwikkelt allerlei vaardigheden die je later van pas komen. Je leraar staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. We vinden het belangrijk dat jij het naar je zin hebt!

Kies de kleur die bij je past

Jouw interesses en voorkeuren krijgen bij ons alle ruimte. In de onderbouw en in de bovenbouw. Van vakken waar je goed in bent, volg je minder lessen. Zo heb je meer tijd voor andere vakken. Je kiest je eigen richting bij Xplore: Sports, Createch of Xplore All. Zo ontdek je nieuwe, verrassende dingen over jezelf en over de wereld van mogelijkheden om je heen. Er is altijd een kleur die bij jou past!