Weet wat je kiest

Margo Fransen, mentor brugklas

“Het is nogal wat, minstens acht jaar op dezelfde (basis)school, met over het algemeen dezelfde klasgenoten en dezelfde juffen en meesters. En dan ineens uit die veilige omgeving en gaan kiezen voor een andere school: het voorgezet onderwijs. Overal in Oss wordt goed onderwijs gegeven, maar het is belangrijk dat jij mag kiezen. Belangrijk is dat jij je veilig voelt, dat de sfeer goed is, dat je gezien wordt, dat je ondersteund wordt waar nodig, dat we naar je luisteren en dat jij dus zelf mag kiezen. Bijvoorbeeld kiezen of je twee jaar over de brugklasperiode kan en mag doen. Op het Mondriaan zorgen we voor een zachte landing. Dat wil zeggen dat je twee jaar de tijd hebt om je te ontwikkelen, te groeien en te ontdekken waar jouw kwaliteiten liggen. Zo kan het zijn dat jij je sneller ontwikkelt en dat je na één jaar al kan en mag opstromen naar havo 2. Over het algemeen kiezen we voor de tweejarige brugperiode zodat jij rustig op jouw eigen tempo mag bepalen welk niveau je gaat volgen, mavo of havo. Wij helpen jou bij het kiezen en met elkaar zorgen we ervoor dat jij je hier helemaal thuis voelt.”

Lindy van den Hengel, mentor bovenbouw

“Welke school past bij jou? Dat is een heel goede vraag die alleen jij kan beantwoorden. Mijn ervaring is dat je je gevoel moet volgen. Allereerst kijk je naar welke scholen je kunt gaan aan de hand van je advies en daarna moet je vooral veel sfeer gaan proeven. Kom lekker kijken op school bijvoorbeeld tijdens de proeflessen en de open dag. Voel je je op je plek en zie je jezelf al op het Mondriaan rondlopen? Dan zal jij je vast thuis voelen bij ons.”

Dorien Oomen, decaan

“Voor leerlingen is het belangrijk een fijn gevoel te hebben bij een school; fijn contact met leerlingen en docenten. Kijk ook of de lokalen en de aula je aanspreken. Plus de afstand van thuis naar school. En gaan er meer klasgenoten uit groep 8 naar een bepaalde school? Ook wel een vraag van belang. Ouders willen waarschijnlijk weten hoe de opbouw (bijvoorbeeld de brugklasperiode) eruit ziet. Welke ondersteuning biedt een school? Hoe groot is de school? Hoe ziet het lesprogramma eruit? En welke keuzemogelijkheden zijn er. Door beide, wat de leerlingen en ouders vinden, samen te voegen kom je tot de schoolkeuze die het beste past bij een leerling. Een keuze waar ouders achter kunnen staan.”

Feel the Mondriaan vibe!

Lekker in je vel zitten. Samen. Met iedereen om je heen. Dat vinden we belangrijk. Want het gaat niet alléén maar om succesvol leren en presteren. We zorgen ervoor dat je straks helemaal klaar bent voor de wereld. In balans en vol energie. Beloofd.

Maximaal groeien op volle snelheid

Voel je dat je meer kunt? Hogerop wilt komen? Op volle snelheid? Lanceer jezelf bij het Mondriaan College. Na het behalen van je vmbo-t diploma kun je instappen in het speciale havo-doorstroomprogramma. Ready... set... go...!

Ondernemen met succes!

Ondernemen is meer dan geld verdienen. Het gaat ook over lef en durf. Het avontuur opzoeken. Sneller en slimmer zijn. Weten hoe de wereld draait. Het Mondriaan College is als enige in de wijde omgeving van Oss een VECON Business School. We bieden daarmee extra mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een ondernemend mens. Het Mondriaan College geeft jouw ambitie de beste kickstart!