Een kijkje

in de les

Weet jij al waar jouw kracht ligt? Of heb je nog hulp nodig bij het ontdekken van jouw talenten? Met het brede aanbod van Stadion gaan samen we daar zeker mooie stappen in zetten. Op Stadion haal je niet alleen een waardevol vmbo-t diploma, maar leer je ook veel over jezelf en jouw talenten. Jij staat centraal.

Passend onderwijs

Heb je extra begeleiding of ondersteuning nodig, dan hebben we op Stadion onder andere trajectvoorziening en koersklassen. Trajectvoorziening is een verzamelnaam voor alle extra begeleiding die we leerlingen bieden. Denk hierbij aan een time-out ruimte voor leerlingen die even rust nodig hebben, of extra begeleiding omdat je dyslexie hebt. Sommige leerlingen hebben meer ondersteuning nodig dan dat onze trajectvoorziening kan bieden. Voor die leerlingen kan het goed zijn om in een koersklas onderwijs te volgen. In elk leerjaar hebben we één koersklas met onder andere minder leerlingen, zodat er meer persoonlijke aandacht is.

Loopbaanoriëntatie en begeleiding

In de onderbouw besteed je tijdens mentorlessen aandacht aan loopbaanoriëntatie en werk je aan een eigen digitaal portfolio. Je denkt na over de vragen: ‘wie ben ik?’, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ In alle vakken maar vooral ook in Talententijd en het vak Dienstverlening & Producten ben je  bezig om de antwoorden op deze drie vragen te ontdekken. In de bovenbouw kun je kiezen voor een brede oriëntatie die past bij jouw interesses of een verdieping op het gebied van bijvoorbeeld sport.

Talententijd

Het Hooghuis heeft alle leerwegen en afdelingen van het vmbo in huis. Dit is het complete vmbo-aanbod. Samen met ZuidWest geven wij jou de best mogelijke begeleiding bij het ontdekken van jouw talenten en het kiezen van een beroepsrichting die bij jou past. Dit doen we op verschillende manieren vanaf het eerste leerjaar. In leerjaar 1 en 2 is er Talententijd: elke week besteed je twee uur aan het ontdekken van je talenten. Je maakt kennis met verschillende talentklassen, zoals natuur, sport, theater, mens & gezondheid, creativiteit, wetenschap & techniek en de jonge ondernemer.

Je eigen laptop

Je werkt bij ons op je eigen laptop (Bring Your Own Device) en gebruikt ook boeken. In de lessen krijg je uitleg van je docent en werk je zelfstandig; alleen of in groepjes. We hebben OLC’s (Open LeerCentra) en een ontdeklab (STOOOMLAB). Binnen Het Hooghuis bieden wij ouders de mogelijkheid om een laptop te kopen of te huren. Daardoor is de prijs gunstiger of hoef je het aankoopbedrag niet ineens te betalen.

Jij kiest Doen wat jij leuk vindt! Ontdek al onze talentklassen.

Sport

Theater

Natuur

Wetenschap & Techniek

De Jonge Ondernemer