Wat is er zoal te ontdekken?

Ons STOOOM-lab

Stadion is een school waar je je thuis voelt en je veel nieuwe dingen leert en ontdekt. Een mooi voorbeeld hiervan is ons STOOOM-lab. Misschien ben jij er ook al eens geweest met je klas. In het STOOOM-lab maak je kennis met de nieuwste technologie als virtual reality en 3D-toepassingen. Tijdens Talententijd kun je hieraan werken. Ook bij andere vakken werk je aan projecten waarin de nieuwste technologie terugkomt. Zo ga je drones bouwen en ermee vliegen. Natuurlijk kun je op Stadion nog veel meer. Naast afwisselende lessen in theorie en praktijk, werk je binnen verschillende vakken aan projecten. Zo gaan we onze eigen kerstmusical maken en opvoeren. Naast zang en theater, wordt er ook aan een decor gewerkt. Dit doen we allemaal samen, zodat er een betoverend resultaat ontstaat.

Theorie én praktijk

Op Stadion haal je een theoretisch diploma, maar krijg je ook veel praktijkvakken. Het beste van theorie en praktijk komen bij samen.

  • In de onderbouw krijg je 2 uur per week talententijd, waarin jij kunt kiezen wat bij je past, waar je goed in bent, of wat je graag wil leren. Talenten kun je ook ontwikkelen. We helpen je tijdens de lessen en in het mentoruur hoe je goed kunt leren voor de verschillende vakken.
  • Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? Deze vragen staan centraal in onze lessen loopbaanoriëntatie (LOB) die in alle leerjaren worden gegeven.
  • In klas 3 en 4 kun je bij het vak Dienstverlening & Producten (D&P) kiezen uit maar liefst 21 modules. Je werkt dan 4 uur per week aan een praktijkvak.
  • Ben je sportief? Dan is Stadion zeker iets voor jou. We hebben veel uren LO en talententijd sport. En in de bovenbouw kun je zelfs examen doen in het vak LO2.
  • Ben jij creatief? Ook dan ben je hier aan het goede adres. Je volgt op Stadion vakken als drama, tekenen, muziek en in klas 3 en 4 kun je in Kunstvakken examen doen.

Een school voor wie?

Je kunt je bij ons aanmelden met de volgende adviezen: • kader/theoretisch (KT) • (gemengd/) theoretisch (T) • theoretisch – havo (TH)

Mentorlessen

Op de middelbare school gaan veel dingen anders dan op de basisschool. Jouw mentor is er dan om je te helpen. Tijdens de mentorlessen krijg je uitleg hoe je het beste kunt leren en huiswerk maken. Want ook leren kun je leren! Dat doen we niet alleen in de eerste klas, maar dit komt ieder schooljaar terug.