Een

kijkje in

de les

Wat je allemaal kunt vinden tussen de muren van het Titus Brandsmalyceum? Een schatkist aan masterclasses, programma’s, culturele activiteiten en ondersteuning.

Havo/vwo masterclass

Je kunt het beste kiezen voor havo/vwo masterclass als je goed kunt leren en het daarnaast fijn vindt als de docenten voor duidelijke structuur en begeleiding zorgen. In deze klas krijg je les in 15 aparte vakken, met voor ieder vak een andere docent en eigen lesuren. Binnen die vakken wordt veel aandacht besteed aan hoe er structuur wordt aangebracht in kennisverwerving, het aanleren van studievaardigheden en het plannen van het huiswerk.

Havo/vwo Expeditie

Havo/vwo Expeditie is geschikt voor jou als je graag verbanden wilt zien tussen vakken. Je houdt van samenwerken in projectgroepen, zoekt graag dingen uit en wil je ontwikkelen op verschillende vlakken. Havo/vwo Expeditie is bedoeld voor leergierige en onderzoekende kinderen die graag zelfstandig willen werken. Leerlingen werken aan kennisverwerving door middel van projecten. In deze projecten komen vakken samen.

Atheneum masterclass

Op het atheneum krijgen leerlingen les in 13 vakken. Atheneumleerlingen hebben veel talenten en zijn breed geïnteresseerd. Deze leerlingen gaan diep in op de stof, ze leren onderzoeken op te zetten en uit te voeren, ze leren plannen en organiseren en kritisch nadenken. Dat wordt ‘academisch voorbereiden’ genoemd. De leerlingen leren samen te werken en elk jaar leren ze om zelfstandiger te worden in het aanpakken van hun studie. Dat doen ze door met hun mentor reflectiegesprekken te voeren.

Gymnasium masterclass

Een gymnasiumleerling volgt dezelfde vakken als een atheneumleerling, maar krijgt daarnaast ook Grieks en Latijn. Gymnasiumleerlingen zijn zelfstandig. Ze willen vooral zelf met nieuwe stof aan de slag en nieuwe dingen ontdekken. Ze werken graag met een planner, zodat ze kunnen versnellen als ze de stof goed hebben begrepen. Gymnasiumleerlingen voelen zich uitgedaagd door complexe opdrachten. Ze zoeken verbanden en samenhang tussen verschillende onderwerpen.

Schatkamer

Iedereen is anders, maar wel zichzelf. Bekijk hier onze complete schatkamer.

Masterclass Art

Masterclass Business

Masterclass Sports & Life Sciences

Masterclass Science

Xplore programma