Vraag ons het hemd van het lijf!

In de tijd dat ik ook voor de klas stond heb ik geleerd dat leren en met plezier naar school gaan eerst en vooral begint met een goede relatie met de leerling. Ooit heeft een leerling tegen mij gezegd: “Meneer ik vind rekenen helemaal niet leuk, maar ik doe het voor jou.” Die uitspraak heeft veel indruk op mij gemaakt en is voor mij leidend bij het vormgeven van onderwijs: ook hier op het TBL. Het goede contact met een leerling gaat vooraf aan leren. Anders gezegd de relatie gaat voor de prestatie. Succes met het maken van je schoolkeuze. Mijn advies zou zijn: Ga af op je gevoel en volg je hart bij het maken van jouw keuze. Dat klopt altijd. En wie weet zien we elkaar later weer.

Met vriendelijke groet, Tom Brocks, rector Titus Brandsmalyceum

Of je nu verlegen, stoer, bescheiden, nieuwsgierig, energiek, eigenzinnig, sportief of creatief bent, in alle gevallen is er voor jou ruimte om dat te kunnen zijn en wij zijn dagelijks op zoek om dat in jou te ontdekken. Juist al die verschillen tussen leerlingen maakt ons werk mooi. Van leerlingen en ouders horen we dat ook vaak terug. Op het TBL mag je zijn wie je bent. Daar zijn we met elkaar trots op, omdat we denken dat dat echt het allerbelangrijkste is om met plezier naar school te gaan en succesvol te zijn. Bij mogen zijn wie je bent, hoort ook dat je vooral moeten kunnen doen waar je goed in bent. Dat geeft elk kind zelfvertrouwen en dat zelfvertrouwen leidt tot groei geluk. Er moet ruimte zijn voor jouw talent. Daar maken we op het TBL echt heel veel werk van en je kunt bij ons daarin heel veel kiezen.

Stel jullie vragen!

Een schoolkeuze maken doe je niet zomaar even. Corona-maatregelen noodzaken ons dit jaar jammer genoeg om onze info-avonden op afstand te organiseren. Maar natuurlijk staan we graag voor jullie klaar om alle vragen te beantwoorden.

Vragen over havo/vwo masterclass

Vragen over atheneum/gymnasium masterclass

Vragen over havo/vwo Expeditie