Wat kies jij?

Camiel Rebergen 6Ve, voorzitter TBL-leerlingraad

“Het mooie van onze school is dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. Je mag hier echt zijn wie je bent. Dat is wat je hier vaak op school hoort; maar je merkt het ook. De sfeer is ontspannen, iedereen gaat op een relaxte manier met elkaar om en het maakt niet uit wat je afkomst is of hoe je eruit ziet. Er is veel respect voor elkaar.”

Han Michiel Verroen, voorzitter oudervereniging TBL

“Het TBL geeft leerlingen echt veel keuzemogelijkheden om daarmee hun talent ruim baan te geven. Je kunt kiezen uit vier masterclasses en daarnaast heb je nog het Xplore-programma. Dit jaar is nieuw dat leerlingen in het eerste leerjaar Spaans, Frans en Duits krijgen. Aan het einde van het jaar mogen zij twee talen kiezen." "Daarnaast heb je de mogelijkheid om naast havo en vwo te kunnen kiezen voor het havo/vwo Expeditieonderwijs en het gymnasium. Vind maar eens een school waar dat kan!“

Lindy Croonen, teamleider onderbouw van havo/vwo masterclasses

“De driejarige, flexibele brugperiode is echt uniek. Alle leerlingen krijgen maximaal drie jaar de tijd om erachter te komen of havo of vwo de best passende opleiding is. Het mooie daarbij is dat als je na één (of twee ) jaar al weet welke opleiding bij je past, je verder kunt binnen havo en vwo. We merken dat het leerlingen rust geeft om te ontdekken wat goed bij hen past en ook van de ouders hoor ik terug dat zij hier erg blij mee zijn.”

Je mag zijn wie je bent

Op het TBL houden we ervan dat elke leerling zichzelf mag zijn. Juist de verschillende inzichten en passies zijn de motor van onze school. We verwelkomen leerlingen die ergens voor staan! We willen ontdekken wie je bent, wat je bezighoudt. Eigenzinnig, authentiek en oprecht. Op het TBL geldt dat de relatie met jou vooraf gaat aan de prestatie. Zo leren we van én met elkaar.

Kleine dingen groots doen

Titus Brandsma, de naamgever van onze school, werd getypeerd als eigenzinnig, oprecht en gedreven. Hij stond voor zijn mening, ook al was die anders dan die van anderen. Het TBL is dé school voor havo, atheneum en gymnasium. Met modern onderwijs bereiden we je voor op de maatschappij van morgen. We hebben vier verschillende brugklassen en een driejarige flexibele brugperiode die precies aansluiten op jouw wensen en niveau. We zijn trots op onze masterclasses en het Expeditie-onderwijs. Speciaal ontwikkeld om jou de best denkbare start te geven.

Jouw kroon op ons werk

Op het TBL leggen we al jarenlang nadruk op vaardigheden zoals samenwerken, oplossingen bedenken, je flexibel opstellen, omgaan met cultuur en culturen, leiderschap tonen en weerbaar zijn. We hebben hoge verwachtingen van jou. Het maakt van onze leerlingen wereldse mensen. Onze school is in balans, actief en succesvol. Het bewijs is de fijne sfeer en onze leerlingen die met glans het diploma halen. We hebben het hoogste slagingspercentage voor havo en vwo in de regio, al jaren op rij! Daar zijn we erg trots op.