Een

kijkje in

de les

Op ZuidWest heb je uitdagende profielen als Bouwen, Wonen & Interieur, Dienstverlening & Producten, Produceren installeren & Energie, Zorg & Welzijn, Groen en Horeca, Bakkerij & Recreatie.

Talententijd

In de onderbouw (leerjaar 1 en 2) is er Talententijd. Elke week besteed je twee uur aan het ontdekken van je talenten. We laten je al heel vroeg nadenken over mogelijke beroepen, zodat je op school de richting kunt kiezen die bij je past. Daarbij stellen we je drie vragen: Wie ben ik?, Wat kan ik? en Wat wil ik. Je volgt modules van een beroepsprofiel dat je zelf kiest. Zo ontdek je tijdens de lessen in onze praktijklokalen je talent. Het hele jaar door heb je regelmatig gesprekken met je mentor over je mogelijkheden en je ervaringen tijdens de TAT-lessen. Dit helpt je nadenken over wat bij jou past. Wij begeleiden je daarbij.

Sportklas

Naast het volgen van de gewone basis-kaderberoepsgerichte leerweg heb je op beide niveaus de mogelijkheid om voor de sportklas te kiezen. In de sportklas heb je elke week vijf uur lichamelijke opvoeding. Tijdens deze LO-uren krijg je een breed sportaanbod aangeboden op school. Ook leer je hoe je zelf een deel van een sportles/training verzorgt en hoe je een sporttoernooi organiseert. Je werkt samen aan sportiviteit en het verleggen van je grenzen. In de sportklas maak je ook kennis met activiteiten op locatie zoals zwemmen, skiën, tennis, fitness etc. Daarnaast heb je nog twee projecturen sport per week waarin je kennismaakt met de theorie achter de sport, spelregelkennis, voeding, leren les/leiding geven en presenteren.

Techniekklas

In de onderbouw kun je ook deelnemen aan de techniekklas. Die is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in techniek. Je krijgt extra technieklessen, waarbij je lekker met je handen aan de slag gaat. Ook ga je op bezoek bij verschillende bedrijven. Je maakt kennis met de nieuwste technologieën, zoals virtual reality, robotica en 3D-toepassingen, maar ook met ambachtelijke technieken.

Meer ontdekken

De tijd na de basisschool is een grote ontdekkingstocht naar jezelf, je talenten en je toekomst.

Bekijk hier ons brede aanbod aan keuzevakken en profielen.

Bouwen, Wonen & Interieur

Dienstverlening & Producten

Zorg & Welzijn

GROEN

Horeca, Bakkerij & Recreatie