Wat kies jij?

Informatiefilmpje door teamleiders onderbouw

Van Pieter Eijkhout, teamleider onderbouw

"In de tweejarige brugperiode krijgen leerlingen de kans om te laten zien op welk niveau ze de lesstof beheersen en naar welk niveau dit leidt in de bovenbouw. Ze krijgen daarbij lessen passend bij hun niveau en door basis- en kaderbeoordelingen goed zicht op hun eigen ontwikkeling. Het niveau dat past bij jouw mogelijkheden! Mooi toch!"

Denise van Heumen, docent Engels en mentor

"Als mentor zie ik elke dag hoeveel talent mijn leerlingen hebben. Elk kind heeft een talent en aan mij als docent de mooie taak om uit te vinden welke talenten mijn leerlingen hebben. Van bak- tot bouwtalent en expert in haarverzorging tot podiumbeest, op Het Hooghuis ZuidWest hebben we ze allemaal."

Faye Poirrie, leerling sportklas

"Ik hou van sporten en zit daarom ook in de sportklas. Ik vind het fijn dat ik mag doen waar ik heel veel energie van krijg. Zo gaan wij met de sportklas skiën, zwemmen en tennissen."

Een sterke keuze

Bij ons op school kun je kiezen uit 8 profielen. Dat is uniek! Je toekomstige beroep leer je gelukkig niet alleen uit boeken. Bij ons leer je levensecht. We bieden uitdagende stages. Gave praktijklokalen, werkplaatsen, een winkel en een restaurant. Eigenlijk voelt het alsof je al aan het werk bent...

Samen naar de top

‘Samen’ is een belangrijk woord op onze school. Hier sta je er nooit alleen voor. Vraag het maar eens aan de leerlingen van ZuidWest. Er is aandacht, begeleiding en contact. We willen graag weten wie je bent. Je thuis laten voelen op onze school. Want als je lekker in je vel zit, is geen berg te hoog! Klim je mee?

Tijd voor jouw talent

Weet je wat fijn is? Dat je bij ons eerst mag onderzoeken. Ontdekken wat je leuk vindt. Waar je goed in bent. Samen besteden we daar veel tijd aan. Want dan kun je pas écht kiezen! Zeker weten wat je later wilt worden. We noemen dat Talententijd.